Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakt på sjukhus: ”Kan vara allvarligt”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras målvakt ligger på sjukhus. Anledningen är att han under gårdagen drabbades av kraftigt näsblod. Det är oklart när han åter kan vara med i träning.

Målvakten Carljohan Eriksson fanns inte med i Jönköpings Södras trupp i gårdagens match mot AFC Eskilstuna.

Anledningen var att målvakten drabbats av kraftigt näsblod under måndagseftermiddagen. Eriksson fick uppsöka sjukhuset och där ligger han även under tisdagsförmiddagen.

– Det kom spontant. Det händer i bland. Det finns några områden i näsan som är känsligt som man kan blöda ifrån, säger J-Södras lagläkare Lars-Göran Hassel.

Är det allvarligt?

– Det kan vara allvarligt, man kan blöda rejält och tappa mycket blod på kort tid och det kan vara svårt att stoppa sånt hemma.

Blödningen som Eriksson har drabbats av är av det mer allvarliga slaget, berättar Hassel. I vissa fall kan man gå in och göra en lätt etsning eller bränning, i näsan för att problemet ska vara ur världen. När det gäller Carljohan Erikssons blödning sitter den lägre upp i näsan, något som gör det svårare.

Någon gång under dagen kommer målvakten att genomgå en undersökning.

När Carljohan Eriksson kan vara med i träning igen är oklart, man måste ta det lugnt ett tag så att inte koaglet lossnar och det åter börjar blöda. Lars-Göran Hassel säger att det förmodligen kommer att ta upp mot en vecka, kanske mer, innan det att Eriksson får anstränga sig och öka pulsen.

Under gårdagens match satt målvaktstränaren Mikael Axelsson på bänken som back-up till Frank Pettersson.