Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Man åtalas för att ha stalkat exhustrun trots kontaktförbud – ringde och skickade 2 200 sms • ”Handlar om fängelsestraff”

På måndag inleds en rättegång vid Jönköpings tingsrätt mot en man i 45-årsåldern som åtalas för att han har förföljt sin före detta hustru sedan i augusti förra året. Mellan början av augusti och mitten av december ska han ringt 1 036 samtal och skickat 1 240 sms. Han har dessutom åkt hem till henne ett 30-tal gånger och även sparkat på hennes bil.

Trots kontaktförbud ska mannen enligt åtalet ha fortsatt att ringa och på andra sätt försök att kontakta sin före detta hustru.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: TT

Annons

Mannen greps i sin frånvaro 13 april, häktades 16 april och har sedan dess suttit kvar i häktet. Åklagaren vill att han ska dömas för olaga förföljelse, i dagligt tal det som brukar kallas för stalkning. Olaga förföljelse är ett paraplybegrepp som kan rymma flera olika brott. I det här fallet rör det sig om ofredande, hemfridsbrott, olaga hot, överträdelse av kontaktförbud och skadegörelse. I stämningsansökan nämns inget om vilken påföljd som åklagaren yrkar på:

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan