Det var klockan 17:30 på måndagen som polisen larmades till Juneporten där en man i 20-årsåldern och hemmahörande i trakten påträffades med skärskador i en arm. Mannen misstänks ha blivit knivskuren vid Resecentrum innan han gick till Juneporten, därifrån fick han åka ambulans till Länssjukhuset Ryhov.

En man i 30-årsåldern, som är inte bor i kommunen, greps och misstänktes för grov misshandel.

– Om det är fler inblandade är lite oklart. Händelsen har inträffat på Resecentrum och vi jobbar för fullt på platsen, sade polisens presstalesperson Erik Terneborn, till Jnytt.

– Det är mycket folk i rörelse på platsen, men hur många som är vittnen vet vi inte i nuläget. Vi är kvar på platsen och försöker reda ut vad som har hänt, sade Terneborn runt klockan 18:30 och beskrev då läget på platsen som lugnt.

Polisen förhörde under kvällen den målsägande mannen på sjukhuset.

Senare på kvällen försattes den gripne mannen på fri fot.

"Inga livshotande skador"

På tisdagsförmiddagen lämnade polisens förundersökningsledare Mikael Leidefors följande bild av händelsen:

– Det verkar ha varit ett bråk med ett antal personer involverade. Något vasst föremål har träffat en annan person, men vi vet inte med säkerhet att det var en kniv.

Hur är läget med den drabbade?

– Han har en skärskada i armen, men det är inga livshotande skador.

Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman men det finns uppgifter att gå på.

– Vi håller på att identifiera den person som kan ha gjort det. Vi har uppgifter att gå på men ingen som är identifierat misstänkt, sade Mikael Leidefors.

Hur vill du beskriva läget i utredningen?

– Det finns saker att jobba med. Exakt vad vi gör är dumt att gå in på, men vi vidtar de åtgärder vi anser att vi behöver göra.

Ingen frihetsberövad

På onsdagens förmiddag var ingen person frihetsberövad i ärendet, men polisen uppger att man har en bra bild av händelseförloppet.

– Bilden börjar klarna. Vi har en bild som vi jobbar utefter, men jag kan inte gå in på vad det innebär. Vi jobbar brett, säger Christian Sörman, förundersökningsledare vid Jönköpingspolisen.

– Några vittnen är hörda, men vi har gått ut med att fler ska höra av sig till polisen. Det kan vara så att man har åkt bil, buss eller tåg och har sett något.

Finns det fler personer som kan misstänkas för inblandning i händelsen?

– Det får vi återkomma till. Jag vill inte kommentera det i nuläget, utan det får det fortsatta utredningsarbetet visa.

Enligt Christian Sörman kvarstår misstankarna mot mannen som tidigare var gripen.

Vet du mer? Har du bild? Mejla Jnytt!