Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man erkände skott mot Harrys

Idag inleddes rättegången i Jönköpings tingsrätt mot de tre män som misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott, en händelse som inträffade natten mot den 24 februari i år och var riktat mot restaurang Harrys.

Under rättegången, där de tre männen 20, 22 och 29 år gamla stod åtalade, erkände den äldre mannen att det var han som hämtade en pistol och skött skott in mot restaurangen. Det uppger SVT Jönköping.

Under rättegången, som kommer att hålla på i flera dagar, fick en av männen hjälp ut från salen för att samla sig innan han återkom.

Åklagaren presenterade under dagen hur de tre först avvisades från restaurangen för att sedan komma tillbaka i två bilar och avlossa ett skott. I förhör har den äldre av dem hela tiden vägrat att svara på några frågor, men när rättegången inleddes under tisdagen erkände han att det var han som hämtat en pistol och avlossat ett skott. Detta utan att de andra två kände till det.

Han nekar dock till försök till mord och hävdar att han trodde att lokalen var tom och att han gjort sig skyldig till skadegörelse.

Under rättegången fanns flera anhöriga på plats i säkerhetssalen, flera målsägare var där också, bland annat de två entrévärdar som befann sig i närheten när skottet föll.