Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män frias för rån – igen

En fredagskväll i april förra året blev två personer av med 140 000 kronor i kontanter och ett guldhalsband värt 30 000 kronor. Två män åtalades, men har friats från misstankarna.

Händelsen utspelade sig på Öxnehaga förra året. Två män blev rånade och två andra män uppgavs ha försvunnit från platsen på en moped.

I början av september åtalades två män som var misstänkta för rånet. De fyra männen hade stämt träff för att överlåta en guldkedja, men affären slutade inte som säljarna hade tänkt. De två åtalade männen friades dock av Jönköpings tingsrätt, som menade att åklagarens bevisning inte räckte till.

Den ena mannen dömdes dock för stöld och den andra för vapenbrott och narkotikabrott.

Den domen överklagades av åklagaren. Men hovrätten i Jönköping tog inte upp fallet utan skickade tillbaka det till tingsrätten. Tingsrätten har nu återigen friat männen från rån, det uppger P4 Jönköping.