Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män anhållna – misstänkta för kapellskärning

Två män i 40-årsåldern har anhållits misstänkta för att ha genomfört en kapellskärning i en lastbil och stulit elektronik.

Klockan 3.13 under natten till måndagen stoppade polisen en skåpbil på E4 i höjd med Hyltena söder om Jönköping. Två män färdades i bilen och i samband med kontrollen uppstod misstankar om att de hade begått brott.

Polisen kontrollerade en intilliggande rastplats, och där upptäcktes att en lastbil hade blivit utsatt för kapellskärning.

– Jag har ingen notering om vad det är för gods som blivit stulet. Vi stoppade fordonet strax efter klockan 3, och det återstår rätt mycket utredningsåtgärder, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst.

"Förseglade lådor"

Männen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande utanför Jönköpings län, greps och togs in till förhör på polisstationen. När det var avslutat fattade en jouråklagare beslut om att anhålla männen på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

Senare under måndagsförmiddagen meddelade polisen att det troligtvis är elektronik som har stulits från lastbilen. Det är inget som Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst, kan bekräfta.

– Stöldgodset finns i förseglade lådor som är inte är öppnade. Det är inte bara att titta vad som ligger i dem, utan vi ska spårsäkra och undersöka först, säger han.

Polisen undersöker om det finns något samröre med tidigare kapellskärningar som har skett i Jönköpingsområdet.