Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen efter biljakt – prejades av vägen

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Huskvarna, greps under natten till torsdagen av polis efter en biljakt. Mannen misstänks nu för flera olika brott.

Det var vid halv fem-tiden på torsdagsmorgonen som en polispatrull ville kontrollera en bil inne i centrala Eksjö. Bilföraren vägrade att stanna, varpå polisen inledde en biljakt.

– Föraren vägrade att stanna på uppmaning, då tvingades polisen inleda en biljakt. Ganska kort därefter fick vi stopp på föraren strax utanför Eksjö genom att preja ner bilen i diket, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Polisen lyckades få stopp på bilen på riksväg 40 i riktning mot Nässjö. Bilföraren är en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Huskvarna. Mannen greps på platsen och misstänks nu för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafiken och narkotikabrott.

Enligt polisen är mannen sedan tidigare känd av polisen och har dömts för en rad olika brott.