Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man körde bil med 2,6 promille

När mannen stoppades visade det sig att han körde bil med 2,6 promille alkohol i blodet. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

Mannen, som är i 25-årsåldern, stoppades av polisen på Munksjögatan i slutet av april. När han blåste i polisens sållningsinstrument uppgick alkoholhalten till 2,62 promille.

Åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt, dels för att alkoholhalten översteg en promille och dels för själva körningen. Enligt åtalet innebar körningen en påtaglig fara för trafiksäkerheten då fordonet vinglade och körde i motsatt färdriktning, och han var nära att kollidera med en mötande personbil.

Det finns även en åtalspunkt om olovlig körning eftersom mannen saknade giltigt körkort.

Körde för fort på Odengatan

Samtidigt väcks åtal mot en man i 40-årsåldern för hastighetsöverträdelse. Mannen körde personbil i 57 km/h när den högsta tillåtna hastigheten är 40 km/h. Det skedde på Odengatan i Jönköping i mitten av april.

Båda männen nekar till brott.