För snart en månad sedan åtalades mannen vid Jönköpings tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Enligt åtalet har han vid upprepade tillfällen inom loppet av nio månader misshandlat sin sambo och utsatt henne för kränkande handlingar. Han ska bland annat ha dragit henne så hårt i håret att det lossnade.

Mannen greps och anhölls och har suttit häktad sedan 21 augusti. Själv förnekar han dock brott. Han medger emellertid att hans relation med flickvännen har varit stormig med en hel del högljudda bråk.

Domen överklagad

Mannen döms nu av Jönköpings tingsrätt till skyddstillsyn förenat fängelse i tre månader för grov kvinnofridskränkning. Han ska dessutom genomgå Kriminalvårdens behandlingsprogram.

Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till sex fall av misshandel samt ett fall av ringa misshandel. Vid fyra av dessa tillfällen har flickvännen varit gravid.

Samtliga gärningar är enligt tingsrätten led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och allvarligt skadat hennes självkänsla. Alla händelser har utförts på samma adress i Jönköping.

Sambon vill inte att hennes pojkvän ska dömas till fängelse utan hon vill i stället att han får vård för sina aggressions- och kommunikationsproblem.

Domen är överklagad till Göta hovrätt.