Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hotad och slagen av rånare

En man i 20-årsåldern ska natten till påskdagen ha blivit rånad av flera personer vid strandpromenaden på Öster i centrala Jönköping. – Vi har lite signalement på rånarna, men inget jättetydligt. De var i 20-25-årsåldern och mörkt klädda, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Det var vid 02:28 som polisen fick in larmet om rånet på Öster. Själva rånet ska dock ha skett 20 minuter tidigare. Enligt polisen ska mannen ha blivit hotad och slagen av gärningspersonerna och han ska ha blivit bestulen på såväl kontanter som en keps. Det ska dock inte handla om några större summor kontanter.

– Mannen ska ha fått lavetter och någon knuff. Jag vet inte varför de slagit honom, men det var väl en del av rånförfarandet. Jag vet inte exakt vad rånarna ska ha sagt till mannen, men man får väl anta att han blivit rädd, säger Björn Öberg, som inte känner till att det ska ha använts något tillhygge.

En kvinna och flera män

Rånarna ska ha bestått av en kvinna och flera män. Exakt antal personer är oklart då polisen fått in lite oklara uppgifter kring den detaljen. Det är också oklart om alla personerna var aktiva i själva rånet.

Den drabbade mannen ska ha befunnit sig ensam på platsen när rånarna slog till och polisen känner inte till att det funnits några vittnen till händelsen.

Polisen uppger att mannen inte blivit fysiskt skadad. Polisen sökte på platsen, men kunde inte hitta någon misstänkt och nu har man upprättat en anmälan om rån.

Söker vittnen

– Nu kommer vi att fortsätta att hålla förhör och så får vi se om det framkommer några mer uppgifter och om det kanske kan komma in några vittnesuppgifter, säger Björn Öberg.

Misstänker ni något samband mellan det här rånet och tidigare rån som har begåtts i området?

– Jag har personligen inte koll på alla rån som har varit i Jönköping, men jag känner till att det varit ett rån tidigare som också var vid strandpromenaden nära Piren. Om det finns någon koppling där vet jag inte. Det är klart att alla ska kunna känna att de ska kunna gå hem själva utan att råka ut för något sådant här, men om man kan ta sällskap med någon hem är det såklart bra, säger Björn Öberg.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört nått som kan vara kopplat till rånet. Upplysningar till polisen går att lämna via telefonnummer 114 14.