Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man riskerar 4.000 i böter – bar på knivar och var drogpåverkad

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En man i 35-årsåldern från Jönköpings kommun åtalas efter att ha burit kniv på allmän plats. Dessutom misstänks han för två fall av narkotikabrott.

Det första tillfället som resulterade i misstanke om narkotikabrott var i början av mars. Vid provtagning visade det sig att mannen olovligt hade använt amfetamin, cannabis och opioider. Han erkände då brott.

Två månader senare, i början på maj månad, ertappades mannen med två knivar på en allmän plats i stadsdelen Österängen i Jönköping. Båda knivarna beslagtogs av polis för att förverkas.

Vid samma tillfälle fick polisen misstanke om att mannen var drogpåverkad. Den här gången visade provtagningen att han använt amfetamin, metamfetamin och opioider.

Nu åtalas han för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, och för två fall av ringa narkotikabrott. Åklagaren föreslår 80 dagsböter à 50 kronor, totalt 4.000 kronor.