Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man slog och dödshotade sitt ex

En man i 25-årsåldern både slog och hotade sin före detta sambo. Nu ställs han inför rätta misstänkt för flera brott.

Mannen åtalas för grov kvinnofridskränkning sedan han begått flera brottsliga gärningar mot en kvinna som han har varit sambo med. Brotten ägde rum mellan oktober 2018 och juli 2019 i Vaggeryds och Jönköpings kommun.

Mannen ska – vid olika tillfällen – ha utdelat sparkar och slag mot både ben och ansikte, utdelat slag mot ansiktet, sparkat henne i rumpan, tagit tag om hennes arm och sedan dragit eller släpat henne i armen. Det ledde till att kvinnan orsakades smärta, rodnad och blåmärken.

Mannen ska även ha utdelat flera hot mot kvinnan och flera av hennes familjemedlemmar. Det handlade bland annat om dödshot mot kvinnan och hennes pappa.

”Upprepad kränkning”

”Varje gärning var led i en upprepad kränkning av X integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada X självkänsla”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Åklagaren har gjort ett andrahandsyrkande om olaga förföljelse eftersom mannen anses ha förföljt kvinnan genom nämnda brott.

Det finns dessutom två åtalspunkter om grov olovlig körning sedan mannen kört personbil utan att ha rätt till det.

Mannen nekar till brott men medger att händelseförloppet stämmer på några av åtalspunkterna.