Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

45-åring anhållen efter våldsbrottet

Den man i 45-årsåldern som greps efter våldsbrottet på Österängen under tisdagskvällen har efter beslut av åklagare anhållits. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för försök till rån.

Händelsen inträffade under kvällen när en man blev rånad på en cykel på Österängen i Jönköping.

Klockan 19.20 fick polisen flera samtal om att två personer var i handgemäng utomhus på Birkagatan i Jönköping.

Polisen skickade flera patruller till platsen. Efter att de inledande utredningsåtgärderna var gjorda visade det sig att en man i 40-årsåldern misstänktes ha blivit angripen med våld av en man i 45-årsåldern.

45-åringen anhållen

– 45-åringen misstänks för att ha tillgripit 40-åringens cykel i samband med misshandeln och blir därmed misstänkt för rån, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Offret hördes av polisen och fick uppsöka sjukvård. Enligt polisen är han inte svårt skadad.

– Mannen är anhållen, säger Thomas Agnevik. Åklagare beslutade under tisdagskvällen att anhålla honom. Nu väntar ytterligare förhör under dagen och även vittnen ska höras. Om det blir någon häktningsframställan ska denna vara inlämnad senast klockan 12 på fredag.

Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till rån.