Natten till torsdag 13 september började det brinna i ett studentboende på Kärrhöksgatan på Råslätt. Totalt elva personer, tio studenter och en väktare, fördes till Länssjukhuset Ryhov.

För en av de drabbade, en 25-årig internationell student som hoppade ut från sjunde våningen, var tillståndet till en början kritiskt. Det förbättrades senare till allvarligt men stabilt.

Mannen har ännu inte kunnat förhöras. Polisen har hållit eller ska hålla förhör med personer som befann sig i lägenheten men även utomstående vittnen.

Samma rubricering

– Vi har hört eller ska höra boende i den aktuella lägenheten. Eftersom det handlar om studenter har vi inte full koll på var de är skrivna, vi har haft lite svårt att få tag i dem. Men vad vi förstår är det de boende själva som har drabbats av branden, säger polisens förundersökningsledare Daniel Wangler.

Polisen rubricerade initialt branden som allmänfarlig vårdslöshet, och den rubriceringen gäller fortfarande.

– Det finns inget i nuläget som pekar på något direkt uppsåt, det är inget som talar för att branden var anlagd. Vi har ingen direkt brottsmisstanke mot någon, men vi kan förstås inte utesluta brott, säger Wangler.

”Bara en tidsfråga”

Polisen väntar på ett slutgiltigt utlåtande från sina tekniker innan det kan konstateras vad som orsakade branden.

– Det tar viss tid att sätta ihop protokollet eftersom den tekniska undersökningen av platsen var ganska omfattande. Vi har ett bra och nära samtal med räddningstjänsten som gör sin egen utredning, säger Daniel Wangler.

När räknar ni med att vara klara med er utredning?

– Det är bara en tidsfråga. Vi ska skapa en sammanställning av protokollet först. Sedan har vi tre-fem nyckelpersoner som vi vill höra. När vi har hört dem kan vi komma till en slutsats.