Nästan en månad har gått utan någon svensk miljonvinnare på Europaspelet, men i fredags blev det en rejäl svensk utdelning - närmre bestämt i Jönköping!

En Jönköpingsbo lyckades pricka in 5+1 rätt på sina spelade rad, och detta gav en utdelning på dryg 13 miljoner kronor.

- Vilken fredagskväll det blev för spelaren från Jönköping! Det är inget dumt sätt att avsluta denna arbetsvecka på och fira in helgen innan löning med en mångmiljonvinst, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Nu vet man dessutom vem det är som har blivit mångmiljonär. Den vinnande raden tillhör en man i 30-årsåldern från Jönköping som har spelat med sin mamma, då han nyligen tyckte att det blev för dyrt att spela själv.

─ Det är lite överväldigande, sa mannen i telefon med Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Den unga mannen vaknade upp till ett missat samtal under helgen och undrade vad det var för telefonförsäljare som hade ringt. När han sökte på numret såg han att Svenska Spel Tur hade sökt honom. Det gjorde att han rättade sitt spel på Eurojackpot från i fredags. Då upptäckte han vinsten på hela 13 021 389 kronor.

─ Det är helt otroligt, helt sinnessjukt! sa mannen i glädjechock när han ringde upp lite senare.

Efter upptäckten åkte han raka vägen hem till sin mamma för att berätta den glada nyheten. Tillsammans försökte de smälta vad som hänt över en kopp kaffe.

6,5 miljoner vardera

Jönköpingsmannen har spelat några slumpade rader i flera år och för några månader sedan bjöd han in sin mamma i spelet. Det kan ha blivit en av hennes bästa beslut någonsin.

─ Jag tyckte det blev för dyrt att spela själv så jag frågade om hon ville vara med och dela på kostnaderna. Vi båda sitter här lika chockade och ska dela på vinsten, berättade mannen.

Vinsten på 6,5 miljoner kronor vardera betyder mycket för mannen som arbetar med logistik och hans mamma som arbetar inom sjukvården.

─ Det är så mycket pengar så det kan man inte spara ihop på en vanlig knegarlön, fortsatte mannen.

"Måste göra matlådor"

Än är det för tidigt för dem att säga vad de vill göra för mångmiljonvinsten.

─ Vi måste smälta det här innan vi kan planera vad vi ska göra för pengarna. Men någonting kul blir det nog, sa mannen glatt.

Resten av helgen kommer mor och son försöka smälta vinsten, sedan väntar vardagen som vanligt.

─ Det är ju jobb imorgon så jag måste göra matlådor, avslutade mannen.

Både mor och son önskar vara anonyma.

Tredje högsta vinsten

Nu kommer ett bankmöte bokas in för mor och son med Svenska Spel Tur för att de ska kunna landa i vinsten och få en bra start på den nya tillvaron som nyblivna turspelsmiljonärer.

Jönköpingsbornas vinst blev stadens tredje miljonvinst hittills i år och årets tredje högsta vinst.

─ Vilken otrolig start på dagen att vakna upp till ett missat samtal som han trodde var från ännu en telefonförsäljare, till att sedan upptäcka mångmiljonvinsten. Man förstår också mammans chock att ha blivit mångmiljonär på ett spel hon nyligen anslöt sig till av en slump, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.