Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-guld till Marcus från Jönköping

Marcus Denke från Norrahammar har nått karriärens hittills största framgång. Efter en lyckad tävling kan han titulera sig Europamästare för veteraner. – Det känns fantastiskt skönt, säger han.

Europamästerskapen gick av stapeln i den rumänska staden Sibiu, och Marcus Denke tävlade i lördags. Den 41-årige Norrahammarsbon lyfte 332,5 kg i knäböj, 212,5 kg i bänkpress och 332,5 kg i marklyft, Det betydde 877,5 kg totalt, och det räckte till seger.

– Min värsta konkurrent, en ukrainare, låg lite före inför marklyftet. Men det är min paradgrej och mitt resultat där är svenskt rekord i veteranklassen, säger han.

– Jag är väldigt nöjd över prestationen. Det var fruktansvärt varmt och det var lätt att tappa fokus. Men allting gick precis som planerat. Kroppen kändes väldigt pigg och lyften gick bra. Det kändes riktigt bra från start till mål.

Marcus Denke inledde sin satsning 2003 och nu, 16 år senare, bärgade han sin största seger så här långt.

”Morot att satsa vidare”

– Ja, det är faktiskt min största framgång. Jag har ett nordiskt guld innan, men aldrig europeiskt. Träningen har svarat väldigt bra, och jag har fått vara hel hela tiden och inte drabbats av skador sedan jag började uppladdningen i slutet av förra året. Att få vara skadefri gör mycket. Sedan har min coach Kristian Karppinen gjort ett bra jobb.

Marcus Dere tränar fyra pass i veckan, och han gläds förstås åt att all träning och all uppoffring som satsningen innebär ger resultat.

– Jag vill tacka min familj som får stå ut med all min träning. Det här är givetvis en morot till att satsa vidare mot nya VM i Kanada nästa år. Dessutom hägrar senior-SM i december, det blir min nästa tävling. Får man sådana här framgångar är det lätt att jobba vidare, det är ett tecken att det lönar sig att slita på, säger den nyblivne EM-guldmedaljören.