Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömmen – Thelin borta länge

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin blir borta längre än befarat. Han har ådragit en fraktur på axeln. – Det känns tråkigt att inte kunna hjälpa laget på plan, säger han till Jnytt.

Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin blev utbytt, skadad i axeln, mot Landskrona i den andra omgången. Sedan dess har han inte spelat, men enligt de första rapporterna var tanken att han nu skulle närma sig comeback.

Så blir det inte. I fredags genomgick Thelin en ny, sedan tidigare bestämd, magnetröntgen.

I lördags kom mardrömsbeskedet: Thelin har drabbats av en fraktur på axeln och tvingas vila länge, något JP.se var först att rapportera om.

– Mentalt har jag ställt in mig på att vara tillbaka när serien vänder. Det är svårt att se att det är en fraktur just vid sådana här skador. Det var tur att vi bestämde att vi skulle göra ny MR efter ett par veckor, säger han till Jnytt.

Det innebär att han kommer att finnas med i matchspel igen när J-Södra möter Helsingborg 29 juli.

– Det känns tråkigt att inte kunna hjälpa laget på plan, utan få stå vid sidan av.

I såväl bortamatchen mot Norrby som lördagens hemmamatch mot Brage har Thelin funnits med på bänken.

Hur är det att stå vid sidan av?

– Jag vill vara med och bidra så mycket som möjligt. Sen är det upp till ledarteamet hur mycket de vill ha med mig. Det är kul att vara nära grabbarna och försöka hjälpa till med den erfarenhet man har, men jag hade hellre varit med på plan.

För Tommy Thelin blir det nu till att börja om med sin rehabträning, axeln ska vara stilla för att kunna läka ordentligt innan det att han gå in i ordentlig träning.

– All träning nu blir på cykel, konstaterar han