HV71 förlorade med 2-3 efter straffar i tisdagskvällens bortamöte med Luleå. Det var en jämn match där norrbottningarnas vassare straffskytte till slut fällde avgörandet.

– Vi gjorde en gedigen insats. Jag är visserligen färgad men jag tycker att vi skulle haft mer än en poäng, säger Johan Lindbom.

– Vi var konsekventa i vårt spel, vi hade en stabilitet och hade bra kontroll där ute. Det var bara det sista som saknades för att vi skulle vinna. Vi hade fyra-fem klara lägen, stolpträff och friläge – och för att vinna de jämna och tuffa matcherna krävs det att vi gör mål på våra chanser. Vi skapade heta målchanser mot ett defensivt starkt lag. Vi är på god väg och det gäller att vi fortsätter tro på det.

Går mot riktigt bra säsong

HV-tränaren kan glädja sig åt att Andreas Thuresson gjorde 2-2-målet och satte sin straff efter att ha varit petad i sista matchen före uppehållet.

– Det betyder mycket för honom eftersom det är en målskytt. Det var också bra att Joakim Andersson fick göra sitt första mål för säsongen, säger Lindbom.

HV71:s bästa spelare var dock återigen Mattias Tedenby, som går mot en riktigt bra säsong. Lindbom ser flera anledningar till att 28-åringen har höjt sig.

– Han har tagit ett steg ytterligare och går mot en fantastisk säsong. Han gör mer bra grejer och är mycket vassare. Det är resultatet av ett hårt jobb både för honom själv och från vår sida. Han har ett års mognad och har sina bästa år framför sig, säger Lindbom.

HV71:s matchande går vidare med hemmamöte med Linköping. När lagen möttes i den andra omgången vann östgötarna med 5-1 mot ett blekt motstånd.

”Inte alls nöjda med”

– Det var en match som vi inte alls är nöjda med, så vi ser fram emot att besegra dem, säger Lindbom.

Hur ska ni vinna mot dem?

– Det gäller att fortsätta på inslagen väg. Vi har en annan trygghet i vårt agerande, och det är den vägen vi måste ta vidare på.

HV71 har haft svårt mot Linköping de senaste säsongerna och har inte vunnit mot östgötarna i Kinnarps Arena sedan säsongen 2014/15. Förra säsongen vann Linköping fyra av sex matcher, medan HV71:s två vinster i Saab Arena kom efter övertid.

– Båda lagen har många nya spelare, så det finns inget mönster. Jag har inget bra svar på den frågan, jag vet inte, säger Lindbom.

Linköping öppnade den här säsongen riktigt starkt men har hamnat i en formsvacka och har förlorat de sex senaste matcherna, fyra av dem efter ordinarie tid.

– Jag har sett några av deras matcher men annars har jag följt dem resultatmässigt. De hade maxutdelning i början men sedan har de kommit in i en svacka. De jobbar för att komma ur den och det blir en tuff match, säger Johan Lindbom.

Relaterat till artikeln