Annons

Annons

Annons

Fotboll

Mariebo avgjorde i andra halvlek: ”Bara en tidsfråga innan bollarna skulle börja rulla in”

Mariebo hade inledningsvis svårt att få in bollen mot Qviding trots bra spel men till slut lossnade det och Mariebo kunde vinna med 4–2.

– Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan bollarna skulle börja rulla in, säger MIK-tränaren Stefan Jörgensen.

Elin Kammenhed såg med sina två mål i andra halvlek till att det blev Marieboseger borta mot Qviding.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Magnus Sundvall

Annons

Qviding tog ledningen med 1–0 efter en kvart men sedan handlade det nästan enbart om Mariebo under den första halvleken. Kvitteringen av Anna Holm efter en knapp halvtimme var fullt välförtjänt.

– Det känns som att vi har full kontroll men ändå får de göra 2–1 strax före halvtid. Då hade de knappt varit över mittlinjen sedan 1–0-målet, berättar Jörgensen, som på grund av förkylning tog egen bil till matchen och coachade från läktaren.

Annons

Annons

– Det var så som det ofta har varit under säsongen att vi hade svårt att förvalta våra målchanser och att vi var lite naiva i försvarsarbetet. Det är ju ingen särskilt bra kombination.

Mariebo fick dock in ett psykologiskt viktigt 2–2-mål då Natalija Obradovic hittade rätt precis före halvtidsvilan och i andra halvlek var det inget snack om saken.

– Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan bollarna skulle börja rulla in, säger Jörgensen.

Elin Kammenhed gjorde 2–3 tidigt i andra halvlek och blev sedan tvåmålsskytt i den 65:e minuten.

– I andra halvlek spelade vi så som vi hade bestämt att vi skulle göra och då hittade vi de ytorna som vi ville komma åt.

Madeleine Tegström var i vanlig ordning väldigt nyttig för sitt Mariebo och Jörgensen vill även framhålla Anna Holm.

– Man tar nästan för givet att ”Madde” ska var så här bra numera och Anna Holm var också väldigt bra, det har hon varit en tid nu.

Det här var säsongens sista match på Mariebovallen för MIK. När man nästa helg spelar ”returmöte” hemma mot Qviding sker det på Stadsparksvallen.

– Det har varit väldigt trevligt att spela här på ”Nubba” men underlaget kanske inte har varit bäst. Det blir ändå bra att flytta in på Stadsparksvallen, tycker Jörgensen.

Matchfakta: Division 1 Mellersta Götaland dam

Annons

Qviding–Mariebo 2–4 (2–2)

Mål: 1–0 (15) Alice Åkerström, 1–1 (28) Anna Holm, 2–1 (41) Elizabeth Mary Patterson, 2–2 (45+2) Natlija Obradovic, 2–3 (53) Elin Kammenhed, 2–4 (65) Elin Kammenhed.

Domare: Oguz Acikgöz.

Annons

Annons

Till toppen av sidan