Jönköpings egen magiker Jimmy Svärdhagen är producent för SM i magi 2015 och håller i trådarna inför den kombinerade kongressen, mässan, SM-tävlingarna och galashowen.
– Vad jag känner till så är det första gången det här förläggs i Jönköping. Det blir unikt på flera sätt, säger Jimmy Svärdhagen.

Galashow
Större delen av arrangemanget, som hålls på Jönköpings teater och Grand Hotel, är internt för medlemmarna i Svensk magisk cirkel. Men i år riktar man sig också ovanligt mycket till allmänheten.
– Fyra av helgens event är öppna för allmänheten - tre SM-tävlingar och den stora galashowen.
På lördag förmiddag är det SM i barntrolleri och på eftermiddagen SM i scentrolleri i Jönköpings teater. Till var och en av dessa föreställningar finns det cirka 200 biljetter. På fredagskvällen hålls SM i close up, små trick med kortlekar och liknande, i hotellets matsal och till detta släpps endast ett 30-tal biljetter. Biljetterna säljs via Programbolaget.
Lördagskvällens gala-show i teatern bjuder bland annat på en världsartist.

94-årig magiker
– Vi har fått hit Amazing Johnathan som haft en egen show i Las Vegas i 13 år och som har trollat för två presidenter. Han har aldrig tidigare rest i sådana här sammanhang, så det är häftigt.
Han medverkar också på ett seminarium under söndagen.
Det är tack vare att man fått med tre lokala företagssponsorer som detta besök har blivit möjligt.
Till showen kommer kanske också en verklig veteran från Jönköping – trollkonstnären De Contra som är 94 år gammal och fortfarande aktiv.
Det kommer också att märkas ute på stan att mellan 100 och 120 trollkarlar, både proffs och amatörer, har samlats i Jönköping. Under lördagen kan man se några framträda hos Destination Jönköping och någon i Sesamgallerian. Troligtvis blir det också en gatushow på Hovrättstorget.

Jimmy Svärdhagen själv nöjer sig i år med att vara producent och konferencier under galashowen. Han har tidigare tagit SM-titlar i trolleri både 2008 och 2012.