Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Måste upp i topp för att vinna"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Trots att vi bara är inne i februari är det dags för Jönköpings Södra att spela årets första tävlingsmatch. Frej Täby står för motståndet i den inledande matchen i Svenska cupens gruppspel. – Vi vill få till en avgörande match mot Djurgården, säger tränaren Jörgen Wålemark.

Gruppspelet i Svenska cupen brukar vara ett välkommet inslag under försäsongen. Det innebär ett avbrott från träningsmatchandet och att lagen får en försmak av vad som väntar i april och framåt.

– Det känns jätteroligt. Det är bra att cupen drar igång så här tidigt och att det blir tävlingsmatcher redan i februari. Det är bättre än att spela träningsmatcher i januari och februari, nu blir det lite mer verklighet i det, säger Jörgen Wålemark.

Trots att tävlingsmatcher står för dörren har Wålemark inte lättat på träningen. Han konstaterar att det är en balansgång mellan att få till så bra träning som möjligt och att vara slagkraftiga i cupmatcherna.

”Slår inte av på takten”

– Vi slår inte av på takten utan försöker hålla uppe nivån. Jag vill inte ha lugnare träningar utan att vi håller uppe farten, säger han.

– Vi vill få med oss bra resultat men samtidigt se att spelet fungerar. Vi tar inga risker och spelar inte med spelare som har skavanker. Det är bättre att tänka långsiktigt och låta dem rehaba och träna en vecka till. Vi kan inte spela med halvskadade spelare, utan de som är med ska klara 90 minuter.

J-Södra tar emot superettalagen Frej och Degerfors i Elmiahallen och avslutar gruppspelet med bortamöte med förra säsongens trea i allsvenskan, Djurgården. Wålemark ser Djurgården som favoriter, men höjer ett varningens finger för de båda blivande seriekonkurrenterna.

Bara gruppsegraren avancerar till kvartsfinal när de tre omgångarna är spelade. För övriga tre lag är cupäventyret över.

Två raka nollor

– Frej slog Hammarby med 4-1, så det är inga enkla matcher. Det är tuffa motståndare som vi kommer att möta i serien, vi måste upp i toppnivå för att vinna. Första målet blir att få till en avgörande match mot Djurgården, säger han.

J-Södra vann med 2-0 mot Husqvarna FF men har därefter förlorat mot både Reus Deportiu från spanska andraligan och allsvenska IFK Norrköping. Försvarsspelet har sett bra ut, inte minst mot östgötarna, men ”de gröne” har en del att jobba med i det offensiva spelet.

– Vi har mött tufft motstånd, men visst vill vi få igång offensiven. Det positiva är att försvarsspelet har sett bättre och bättre ut. Vi har varit tvungna att sätta en grund försvarsmässigt, men den närmaste tiden kommer det bli mer och mer fokus på anfallsspelet, säger Jörgen Wålemark.

JnyttTV. Hör vad nyförvärvet Erik Moberg säger inför matchen mot Frej.