Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är redo för spel i rysaren idag

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 har laddat om efter en tunga förlusten mot Färjestad i lördags. På måndagskvällen krävs det seger – annars är säsongen över. – Det är inte lätt att slå in matchbollen, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

117 minuter och en sekund. Så lång tid tog det innan Färjestad avgjorde den femte kvartsfinalen mot HV71. Det gjorde matchen till den näst längsta i SM-slutspelets historia.

– Jag tycker att vi gjorde en fantastiskt bra prestation. Killarna gjorde det ruggigt bra även om vi hade önskat att få ut något mer av powerplay. Det har gått i stå hela säsongen och vi har diskuterat det fram och tillbaka. Vi reste oss efter målet vi släppte in i vårt eget powerplay och gjorde match av det. Ett sådant baklängesmål kan annars knäcka vilket lag som helst, konstaterar Stephan Lundh, som gläds åt att Sebastian Wännström fick bli tvåmålsskytt.

”Varit jätteprofessionell”

Wännström har åkt in och ut ur laget under säsongen, men fick nu en större roll och mer speltid.

– Det var extra kul att ”Wänna” gjorde två mål och gav oss chansen. Han har varit jätteprofessionell, han har tränat hårt och hållit uppe ett riktigt bra humör. Han är en väldigt omtyckt hockeyspelare i vårt lag, säger Lundh.

På söndagsförmiddagen återsamlades laget för att påbörja förberedelserna inför match sex. Några spelare valde att köra rehabträning medan andra valde att gå på is.

– Ladda om består i att ladda upp, vi har förberett oss inför det som komma skall. Det har inte varit något hockeysnack alls, vi har gått förbi det nu. Det är två väldigt jämna lag och det är otroligt små marginaler i varenda match, säger en optimistisk Stephan Lundh.

Redo för spel

– Vi har alla möjligheter. Det är inte lätt att slå in matchbollen. De vill självklart avgöra eftersom de inte vill ha upp oss till Karlstad en gång till, vi vill däremot gärna åka dit igen.

Finns det några fler kort att spela ut nu?

– Ja, det finns det alltid. Vi har alla kort, det gäller att spela dem rätt. Vi tittar på vilka spelare som är hetast för dagen och använder dem mer. Eftersom det inte finns någon morgondag finns det inget annat än att vinna. Det är tufft men samtidigt charmen med det.

I match fem saknades Anton Bengtsson, Oscar Sundh och Alexander Ytterell – och Christoffer Persson tvingades kliva av. Tre av dem är aktuella för spel på måndagen.

– Ytterell och Persson var på is i dag (läs: i går). Vi får se i morgon hur det är med Ytterell, han kan vara spelredo. Persson såg pigg ut i dag och jag räknar med att han är tillgänglig. Bengtsson är med men Sundh är inte spelredo, meddelar Stephan Lundh.