Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måstematch för J-Södra i cupen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Mot Frej spelade han sina första 45 minuter i Jönköpings Södra. Nu kan Jakob Orlov göra sin första match från start i nya klubben. – Det känns bra, jag är i kapp i det fysiska, säger nyförvärvet inför söndagens cupmatch mot Degerfors.

Det är två förlorande lag som drabbar samman i Elmiahallen för match i den andra gruppspelsomgången i Svenska cupen. Degerfors förlorade med hela 0-6 mot Djurgården, medan J-Södra fick se sig besegrat med 1-2 mot Frej Täby.

Nu jagar de blivande seriekonkurrenterna sin första cupseger för säsongen. Det är ett måste för att ha en chans på gruppsegern i den tredje och sista omgången.

– Vi ska gå in och försöka spela bra i 90 minuter, det blir målet med matchen. Det krävs först och främst att alla lägger ner arbetet som krävs för att vinna. Vi behöver vara samspelta och hitta varandra, säger Jakob Orlov, och blickar tillbaka på mötet med Frej.

Började på bänken

– Vi spelade stundtals bra, medan det stundtals var sämre. Spelet sitter delvis, delvis inte. Vi tar med oss pusselbitarna vi måste jobba vidare med, men det är bra att vi kommer till chanser.

Orlov själv fick börja på bänken men hoppade in direkt i andra halvlek och spelade 45 minuter.

– Det kändes bra. Jag är ikapp i det fysiska, och det spelmässiga kommer. Det är trots allt ett gäng nya gubbar som jag ska jobba med, säger han.

Är du redo för 90 minuter nu?

– Det kan man aldrig säga innan. Jag vet inte om jag får starta eller inte, och får jag spela är det bara att fokusera på det jag ska göra.

”Har stigande form”

Tränaren Jörgen Wålemark har lagt matchen mot Frej bakom sig.

– Vi gjorde klart allt med den matchen redan i måndags. Vi skapade väldigt mycket chanser och kom framför allt fram till chanser i andra halvlek. Vi har gått igenom vad som var bra och vad som kan bli bättre, men det är en utveckling som vi jobbar med under hela försäsongen, säger Wålemark, som har en bra bild av söndagens motståndare från tiden som tränare i Varberg.

– Jag har erfarenhet av Degerfors från tidigare säsonger och har koll på hur de spelar. Vi tar med oss deras styrkor och svagheter men det största fokuset är på vår egen prestation. Det krävs att vi skapar ännu fler chanser och att vi sätter dit lägena när de kommer.

Med bara fem veckor kvar till seriepremiären tycker Jörgen Wålemark att J-Södra ligger i fas.

– Jag tycker att vi ligger jättebra med. Det har varit en höjning de senaste två-tre veckorna. Vi tränar väldigt bra i dagsläget och många spelare har en stigande form, säger han.

JnyttTV. Hör vad Tommy Thelin säger inför matchen.