Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måstematch för Thelin och J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra befinner sig på negativ kvalplats i Superettan. Därför är tisdagskvällens hemmamatch mot Örgryte av måstekaraktär. – Vi måste göra vårt – gör vi det kommer vi att klara kontraktet, säger lagkaptenen Tommy Thelin.

J-Södra har efter en bra avslutning på vårsäsongen haft det jobbigare under hösten. Av de nio matcher som har spelats efter sommaruppehållet har Jönköpingslaget bara vunnit två – och det har lett till ett successivt ras i tabellen.

Med sex matcher kvar att spela parkerar J-Södra på kvalplats nedåt i en haltande tabell. Därför står minst sagt viktiga poäng på spel när Örgryte gästar Stadsparksvallen.

– De är i rätt bra form och kommer med väldigt bra fart i sitt anfallsspel. Därför gäller det att vi bromsar dem. Sedan måste vi utnyttja deras svagheter, men vilka det är vill jag inte avslöja nu. De har vissa delar i sitt spel där vi kan slå dem, säger Tommy Thelin.

– Vi har haft det tufft hela säsongen och har slitit med vårt eget spel. Vi ska fortsätta spela lite enklare fotboll och hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher.

”Haft bra träningsvecka”

J-Södra har haft en jobbig säsong, framför allt i offensiven, och har bara mäktat med 22 mål på 24 spelade matcher. Thelin har trots allt sett en ljusning i anfallsspelet på slutet.

– Mot Falkenberg hade vi rätt många hundraprocentiga chanser, men det grinade oss i ansiktet. Innan kanske vi inte kom till så många målchanser, men nu är det bara att fortsätta jobba och vara koncentrerade på träning. I så fall sitter chanserna till slut. Fotboll handlar om att göra mål. Vi får se till att göra det samtidigt som vi jobbar hårt.

Tommy Thelin har varit med om både med- och motgångar sedan han kom till J-Södra sommaren 2007. Därför vet han vad som gäller för att 2018 års säsong ska få ett lyckligt slut.

– Vi har haft en bra träningsvecka med rätt bra fart på träningarna. Vi tar en match i taget och fokuserar på oss själva. Vi måste göra vårt – gör vi det kommer vi att klara kontraktet, säger lagkaptenen bestämt.

JnyttTV. Hör vad Pavle Vagic säger inför matchen.