Den 48-årige EU-migranten hittades mördad nära Smedbyn i Huskvarna den 8 augusti. En 16-årig pojke sitter häktad för mordet och ytterligare en 14-åring misstänks för inblandning i mordet.

16-åringen har tidigare överklagat häktningen, men hovrätten fastställde tingsrättens beslut. Nu står det alltså klart att det behövs mer tid för att utreda mordet innan det väcks åtal mot den misstänkte 16-åringen. Förhandling är inbokad i Jönköpings tingsrätt efter lunchtid på torsdagen.

Enligt SVT Nyheter Jönköping är utredningen inne i ett intensivt skede och nu kallas extra personal in för att klara alla förhör med bland annat barn.

– Vi har lånat in personal från hela polisregionen för att kunna göra utredningen skyndsamt eftersom det handlar om unga människor, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp, till SVT.

Han förklarar att det är en stor mängd förhör som kommer att hållas denna och nästa vecka.

Blev trakasserad

Jnytt har tidigare har berättat har det framkommit uppgifter om att Gica, som hittades mördad nära Smedbyn i Huskvarna den 8 augusti, blivit trakasserad av några ungdomar.

Han ska ha misshandlats till döds och en livboj kan ha använts. En 14-åring, som också misstänks för inblandning, har anlitat stjärnadvokaten Martin Cullberg. Fler yngre personer kan vara inblandade.

Jnytt har utan resultat sökt kammaråklagare Linda Schön för en kommentar.