Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterad HV-produkt till Dalen

HC Dalen har gjort klart med en före detta SM-guldvinnare. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Nichlas Torp är född och uppvuxen i Jönköping. Han inledde hockeykarriären i HV71 och tog sig hela vägen upp i a-laget där han gjorde tre hela säsonger. 2009/2010 var han med och vann SM-guld med föreningen han växte upp i och blev därefter kvar i ytterligare en säsong innan karriären tog honom vidare.

Han har efter åren i HV71 spelat i Timrå, Modo, Leksand och senast Malmö i Sverige. Totalt har det blivit 407 matcher i SHL. Men han har även spelat i den tyska ligan för Nürnberg och Düsseldorfer.

Under den pågående säsongen har han varit klubblös och tränat med HC Dalen i Norrahammar, nu är det klart att han även ska börja spela matcher med laget. I ett pressmeddelande skriver Norrahammarsklubben att Torps huvudfokus är att hitta en klubb utomlands och att uppgörelsen mellan parterna gäller tillsvidare.

– Nichlas har varit med oss under en ganska lång tid och gjort egentligen allt utan att spela matcher. Så det är såklart roligt och bra för båda parter att Nichlas i sin jakt på fast klubbadress nu får vara med oss fullt ut. Han kommer vara med oss framöver, sen hur länge det blir vet vi inte utan det är tillsvidare som det ser ut just nu, en bra lösning för båda parter, säger HC Dalens huvudtränare Per Gustafsson i en kommentar.

Läs även: