Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner att söka - så kan uppsägningar förhindras

Nu kan kommuner, regionen och kommunala företag i Jönköpings län söka 10 miljoner kronor för att kompetensutveckla medarbetare. Genom Omställningsfonden satsas totalt en kvarts miljard nationellt under 2020, för att hjälpa verksamheter att ställa om kompetensen hos sina medarbetare och förhindra uppsägningar.

– När verksamheter utvecklas ställs många gånger krav på ny kompetens hos medarbetarna. I stället för att riskera uppsägningar så kan arbetsgivare inom välfärdssektorn i Jönköping öka medel till förebyggande insatser för kompetensutveckling.

- Det kan vara köksbiträden som utbildas till kockar, vårdbiträden som blir undersköterskor eller medarbetare som får ny kompetens inom digitalisering, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden i ett pressmeddelande.

Omställningsfonden, som ägs av parterna, har som uppdrag att förvalta 250 miljoner kronor för att främja karriärväxling och kompetensutveckling inom välfärdssektorn. Genom förebyggande insatser kan arbetsgivare tidigt möta förändrade kompetens- och bemanningsbehov i stället för att riskera en situation där uppsägningar kan bli aktuellt. Alla arbetsgivare som omfattas av kompetens- och omställningsavtalet KOM-KR kan söka medel.

Under 2020 kan Jönköpings läns kommuner, region och kommunala företag söka totalt 10 miljoner kronor från Omställningsfonden för förebyggande kompetensutveckling.

Fakta om det nya avtalet KOM-KR

Tillgängliga medel för kompetenshöjande insatser under 2020 bestäms till 250 miljoner kronor.

Tidsbegränsat anställda omfattas av förebyggande och kompetenshöjande insatser.

Lärare omfattas av de förebyggande insatserna under en försöksperiod på tre år, enligt överenskommelse med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds samverkansråd.

Arbetstagare som riskerar uppsägning får rätt till en individuell kompetensutvecklingsplan.

Omställningsinsatser kan ges till arbetstagare när arbetsgivaren har fullgjort sin rehabiliteringsskyldighet.

Åldersspecifika regler anpassas till ändringarna i allmänna pensionssystemet.

Turordningsreglerna permanentas genom överenskommelsen.

Avtalet gäller från och med 1 maj 2020.