Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner kronor för lokal tillväxt

Sceince Park har i samarbete med ett antal företag startat fonden Spectria Invest. Fonden ska främst arbeta med investeringar. Startkapitalet ligger på 40 miljoner som enligt upphovsmännen ska gå till lokal tillväxt för Jönköpings näringsliv.

Sceince Park ingår ett samarbete med en mängd olika företag och startar fonden Spectria Invest. Fonden ska ha som uppgift att investera och utveckla bolag som blir delägare i fonden. Startkapitalet ligger på 40 miljoner som ska gå till investeringar, men har som mål att öka till 80 miljoner innan 2019. Några av delägarna i fonden är Jönköping Business Development och Jönköping University.

- Tillsammans har vi lång erfarenhet av affärsutveckling, investeringar och transaktioner i tillväxtbolag. Att kunna kombinera innovationssystemet med akademien, institutioner och duktiga entreprenörer bäddar för ett starkt erbjudande till bolag som är inne i en tillväxtfas, säger Gustav Österström, vd för Science Park och Spectria Invest, i ett pressmeddelande.

Rent praktiskt kommer fonden investera 1 till 10 miljoner i företag som de anser ha potential för att växa. Henrietta Hansson, vd för Länsförsäkringar Jönköpings län som är en delägarna i fonden, är väldigt positiv till bidraget för lokal tillväxt.

- Som lokalt och kundägt bank- och försäkringsbolag känns det både naturligt och angeläget att vara med och främja tillväxten av nya spännande företag i vårt närområde, fortsätter Hansson i pressmeddelandet.