Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonregn över HV71 efter inställda slutspelet

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

5,3 miljoner kronor. Så mycket får HV71 i ersättning för det inställda SM-slutspelet i ishockey.

På grund av coronapandemin avbröts ishockeysäsongen när grundserien var avslutad. SM-slutspelet sköts först upp men ställdes senare in.

Det har gett ekonomiska konsekvenser för klubbarna, som gick miste om många miljoner främst genom uteblivna publikintäkter.

Men nu kompenseras klubbarna. Lag 1-6 i grundserietabellen får omkring 5,3 miljoner kronor i ersättning, lag på platserna 7-10 tilldelas cirka 4,5 miljoner, lag 11-12 som hade spelat klart får ingen ersättning alls, medan lag 13-14 får runt tre miljoner.

Svenska ishockeyförbundet tilldelas sammanlagt drygt 95 miljoner kronor av Riksidrottsförbundet – 60 av dem går till SHL-klubbarna. Det var Sport-Expressen först med att rapportera.

HV71 slutade på femte plats i grundserien och får därmed 5,3 miljoner kronor till klubbkassan. Jönköpingsklubben kommer dessutom att ersättas för den avbrutna finalserien på damsidan. Där är summan ännu oklar.