Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonvinst - trots att publiken svek

Artikel 60 av 63
Allsvenskan 2017
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra räknar med att göra en miljonvinst, trots att publiksnittet var lägre än budgeterat. Det var en av nyheterna på klubbens medlemsmöte på onsdagskvällen. Där andades det optimism, trots att det blir spel i superettan 2018.

Den stora nyheten var förstås att Jimmy Thelin tackar för sig efter fyra år som tränare i J-Södra. Men det redogjordes förstås för fler saker på det välbesökta mötet.

J-Södra nådde inte det budgeterade publiksnittet på 4 800 åskådare, utan snittet stannade vid 4 301 personer. Trots det räknar föreningen med att göra en ekonomisk vinst på ungefär en miljon kronor, vilket betyder att man är nära att nå det budgeterade målet på 1,2 miljoner.

”Tappade några sponsorer”

– Omsättningen beräknas till 42 miljoner. Vi märkte redan under våren att vi inte skulle nå upp till budgeterade 44 miljoner, vilket bland annat beror på att vi tappade några sponsorer. Trots det räknar vi med en vinst på en miljon. Att vi fick en kvalmatch hemma och att det blev en del bonusar som inte betalades in spelar in i det. Vi når inte intäktsmålen men vi har kostnadskontroll, säger kassören Viktor Friberg.

Eftersom det bara har gått en och en halv vecka sedan J-Södra degraderades från allsvenskan finns det inte svar på alla framtidsfrågor redan nu.

Läger i Spanien

– Det har varit ett intensivt jobb de senaste veckorna. Vi har inte allt i budgetperspektiv eller hur organisationen i föreningen påverkas, men det viktigaste i det här läget är att ta ut inriktningen. Jag tycker att vi har väldigt bra förutsättningar att ta oss tillbaka till allsvenskan omedelbart, vi har ett mycket konkurrenskraftigt läge. Vi måste behålla så mycket som möjligt av det vi har utvecklat under de här två åren. Det är jätteviktigt att inte monterar ner oss till den nivå vi hade 2014 och 2015, säger ordföranden Mats Tidstrand.

Inför nästa år är målsättningen att skära ner så lite som möjligt på spelarbudgeten. 2018 väntas spelarbudgeten bli tio miljoner, en minskning på tre miljoner jämfört med i år men samtidigt en ökning på 3,5 miljoner jämfört med senaste säsongen i superettan.

J-Södras spelartrupp återsamlas 11 december och tränar fram till 20 december. Sedan väntar jul- och nyårsledighet innan träningen drar igång igen 11 januari. Mellan 26 januari och 5 februari blir det ett träningsläger som den här gången förläggs till spanska Salou.

I nuläget står 16 spelare under kontrakt. Det pågår samtal med kvintetten Francisco Mancilla, Jonathan Tamimi, Stefan Karlsson, Alex Portillo och Stian Aasmundsen som alla sitter på utgående kontrakt.