Annons

Annons

Annons

Bottnaryd

Missing People söker försvunnen man i Bottnaryd – har varit borta sedan i måndags

En man i 25-årsåldern har varit försvunnen i fem dagar. Ett 20-tal personer från Missing People deltog på lördagen i sökinsatser i Bottnarydstrakten.

Polisen uppger att de inte misstänker att mannen har utsatts för något brott.

Therese Jigfjord, operativ chef på Missing People, leder sökinsatsen efter mannen i Bottnaryd.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Joel Wennerberg

Annons

Polisen fick i onsdags in en anmälan om försvinnandet.

— Det var anhöriga som hörde av sig. De hade inte sett eller hört av honom sedan måndagskvällen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Bedömningen är att mannen i 25-årsåldern troligen inte har utsatts för ett brott och att han frivilligt håller sig undan. Polisen gör i nuläget ingen aktiv sökinsats. Mannens mobiltelefon har inte kunnat spåras och den tros vara avstängd.

Annons

Annons

De som är intresserade av att hjälpa till i sökinsatsen ska söka upp Missing Peoples ansvariga som befinner sig i församlingshemmet i Bottnaryd.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Joel Wennerberg

Missing People inledde däremot, efter att ha fått tillstånd från polisen, en sökinsats på lördagsförmiddagen. Den som vill delta kan anmäla sig vid församlingshemmet i Bottnaryd. Vid 12-tiden hade 20-25 frivilliga personer anslutit, enligt Missing Peoples operative chef Therese Jigfjord.

— Vi vet att personen ofta rör sig ute i skog och mark. En oro som finns är att han kan ha råkat ut för en olycka och inte har kunnat kalla på hjälp, säger hon.

Missing Peoples sökinsats utgår från den plats där den senast kända observationen av mannen gjordes på måndagskvällen.

– Vi har en kontinuerlig dialog med polisen, men de säger att de främst agerar om de får tips från personer som kan ha sett mannen, säger Therese Jigfjord.

Annons

Annons

Till toppen av sidan