Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckade stöldförsök – nu väntar åtal

Flera butiker och affärer har haft problem med stölder under våren. Nu åtalas flera personer för stöld eller ringa stöld sedan händelserna lett till åtal i Jönköpings tingsrätt.

En man, född 1969, åtalas för att ha stulit varor för 675 kronor från ÖoB på Bangårdsgatan i Jönköping. Mannen erkänner den ringa stölden.

En annan man, född 1959, försökte att stjäla varor värda nästan 1.200 kronor som tillhörde Åhlens på Östra Storgatan i Jönköping i mitten av februari.

Här anser åklagaren att målet kan avgöras utan huvudförhandling vilket innebär att mannen, om han erkänner, får böter på totalt 5.000 kronor.

I slutet av januari tog sig en man in på Biltema i Jönköping och försökte att stjäla varor värda 419 kronor. Stöldförsöket misslyckades och istället är åklagarens förslag 60 dagsböter á 190 kronor vilket betyder 11.400 kronor i böter totalt.