Efter två matcher med stora segersiffror för det vinnande laget blev det en betydligt jämnare drabbning den här gången. I alla fall under stora delar av tiden.

Mullsjö tog kommandot i första perioden, gjorde matchens första mål och såg ut att gå till periodvila med en tvåmålsledning. Men med bara två sekunder kvar av perioden reducerade Falun till 3-2 sedan västgötarna inte lyckats rensa undan bollen.

Mullsjö var sedan det bättre laget i andra perioden och vann skotten med 13-3. Men Falun var betydligt mer effektivt, utnyttjade misstag hos hemmalaget, vann perioden med 3-1 och ledde därmed med 5-4 efter två spelade perioder.

Ingen skärpa i avsluten

Mullsjö hade mycket boll i tredje perioden, förde spelet under långa stunder men saknade den rätta skärpan i avsluten. I stället för en kvittering utökade Falun ledningen efter att hemmalaget drällt med bollen. Gästerna gjorde därefter ytterligare två mål, det sista i tom kasse, och vann matchen med 8-4.

Därmed fick Mullsjö för första gången se sig besegrat i Nyhemshallen under det här SM-slutspelet.

– Det är klart att jag är besviken, framför allt på min egen insats. Vi bjöd dem på ett par mål. Men sådan är idrotten. Det är bara att glömma och gå vidare, säger Kasper Hedlund.

– Det är klart att det är tråkigt att vi bjöd dem på de två målen. Det hade stor betydelse eftersom det är lättare att spela om man leder med tre än ett mål. Jag är mest besviken på att de fick det försprånget. Det är bara slarv. Det ska inte få hända.

Hedlund menar att den spelmässiga insatsen var klart godkänd. Han sätter samtidigt fingret på vad som saknades när spelövertaget inte resulterade i några mål under matchens andra hälft.

”Ska göra vår bästa match”

– I stora delar gjorde vi en bra match. Vi skapade chanser och deras målvakt (Johan Rehn) hade det svettigt. Vi hade tryck men de kunde väja undan. Vår insats är absolut godkänd. Vi kom in i heta positioner och skapade mycket hetta framför deras mål, säger lagkaptenen, som inte har några synpunkter på domarinsatsen.

Ett par domslut vållade annars en del ilska bland hemmapubliken.

– De får döma. Det är inget att kommentera. Det är absolut inte domarnas fel att vi förlorade.

Falun leder nu med 3-1 i matcher och det betyder att Mullsjö måste vinna på torsdag för att säsongen inte ska vara över.

– Så här är det i slutspel. Charmen är att det bara är att glömma den senaste matchen och ladda om. Vi vet att vi står inför en tuff uppgift men vi ska göra vår bästa match, säger Kasper Hedlund.

JnyttTV: Hör vad Joel Dagman säger om matchen och hur han ser på Mullsjös chanser att vända på matchserien.