Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mördare gripen

En man i 30-årsåldern har gripits av polisen misstänkt för den dödliga skottlossningen genom ett fönster till en lägenhet på Stjärnbildsgatan i Göteborg i mitten av april. En person dog och annan skadades av kulorna.

Den gripne, som kommer från Halland, är anhållen på sannolika skäl för mord och försök till mord.

Polisen säger inget om vad den anhållne kan ha haft för motiv eller om det fanns en relation mellan honom och mannen han sköt ihjäl. Han tycks ha varit ende skytt, men det kan ha varit flera personer på plats, enligt kommissarie Thord Haraldsson på länskriminalen.

Mannen, som sedan tidigare är känd av polisen, greps i onsdags i en lägenhet på en liten ort utanför Värnamo vid lunchtid i onsdags. Polisen hade mycket folk på plats med skyddsutrustning och beväpning. Även hundpatrull deltog. Gripandet skedde enligt Thord Haraldsson utan problem.

Enligt tidningen GT ska den misstänkte vara medlem i det kriminella nätverket Original Gangsters (OG)

Det kan vara så. Men å andra sidan är det många som menar att OG inte längre finns, säger Thord Haraldsson, kommissarie på länskriminalpolisen i Göteborg, till TT.

Det 43-åriga mordoffret ska tidigare haft koppling till ett annat kriminellt gäng, Naserligan.

Det är i den här kretsen vi rör oss. Men jag kan inte säga något om att utredningen hittills visat något om Naserligan i dag, säger Haraldsson.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. Häktningsförhandling hålls i morgon i tingsrätten i Göteborg.