Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand utanför Jönköping

Under natten började det att brinna i en yttervägg på en villa utanför Habo. Polisen misstänker att branden var anlagd och har startat en utredning om mordbrand. – Vi har inte funnit någon orsak till att branden har startat på naturlig väg, säger Monica Bergström vid polisen.

Klockan 3.41 under natten mot tisdagen larmades SOS Alarm om en villabrand i Rödån norr om Habo. Det var en boende som slog larm om att det brann i en yttervägg.

Innan räddningstjänsten var på plats hade ägaren begränsat branden med hjälp av handbrandsläckare och vattenslang. När räddningstjänsten kom fram bröts panelen bort för att säkerställa att branden inte fått fäste i konstruktionen.

Ingen person kom till skada i samband med branden.

Gjort avspärrningar

Händelsen utreds som mordbrand.

Polisen har gjort vissa avspärrningar på platsen i väntan på att en teknisk undersökning ska göras.

– Det är sannolikt så att vi inte har funnit någon orsak till att branden startat på naturlig väg. För att utreda måste vi ha något att utreda på, och det betyder inte att det finns något brott bakom branden, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst.

Räddningsstyrkor från Habo, Bankeryd och Jönköping arbetade på platsen tillsammans med ambulans och polis.