Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottskadad misstänks för brott

Polisen utredde under morgonen ett misstänkt mordförsök. Detta sedan en person hittats skadad på Havsörnsgatan på Råslätt. En man i 50-årsåldern larmade själv SOS Alarm och sa att han blivit skadad. På torsdagskvällen är två personer misstänkta för grovt vapenbrott.

Strax efter klockan 08 fick polisen samtal, via SOS Alarm, om att en person ska vara skadad på en adress på Råslätt söder om Jönköping.

Mindre än en halvtimme senare hittades en person i en bostad på Havsörnsgatan 159. En man i 50-årsåldern var skottskadad och den drabbade fördes i ambulans till sjukhus.

Polisen spärrade av ett område på Havsörnsgatan och har inlett en förundersökning om försök till mord. Man knackar dörr i området för att höra om någon sett eller hört något. Brottsrubriceringen har sedermera utökats. Misstankarna om mordförsök kvarstår. Dessutom är 50-åringen själv misstänkt för grovt vapenbrott sedan man hittat ett vapen i mannens lägenhet.

– Vi har fått sådana uppgifter efter att ha förhört mannen, pratat med grannar och även undersökt lägenheten. Det finns vissa tecken på att mannen har skadat sig själv, men helt säkra är vi inte ännu, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen region öst.

Under dagen har förhört hållits. Man spärrade även av ett stort område och undersökte platsen utanför. Även i trappuppgången och i lägenheten har man gjort undersökningar.

Det var den drabbade personen själv som ringde till polisen under morgonen och berättade vad som hade hänt. Polis var snabbt på plats och spärrade av området.

Höra den drabbade

– Vi hoppas kunna höra den här personen ytterligare under dagen under förutsättning att vården tillåter det. Allt för att få reda på vad som har hänt.

Om det misstänkta brottet inträffade under morgonen eller om det skett under natten vill Agnevik inte bekräfta.

– Det vet vi helt enkelt inte. Det får den vidare utredningen visa.

Polisen arbetar nu med att hålla förhör med personer i närheten av det avspärrade området och att knacka dörr på Havsörnsgatan. Polisens kriminaltekniker kommer att genomföra undersökningar för att om möjligt samla in information till nytta för utredningen.

Enligt information från Länssjukhuset Ryhov är 50-åringen måttligt skadad. Han är för närvarande inlagd på sjukhuset för vård.

– Polisen kommer arbeta vidare under dagen och samla in uppgifter så att bilden klarnar mer. Men i nuläget lutar det åt att det är mannen själv som har åsamkat sig den här skadan. Hur eller varför vet vi inte. Vi stänger inga dörrar utan söker ytterligare information, säger Agervik.

Samtidigt som polisen ”inte utesluter” att 50-åringen skadat sig själv så kvarstår alltså även brottsrubriceringen försök till mord.

Strax innan klockan 13.00 hävde polisen all avspärrning förutom den aktuella lägenheten. Man rubricerar även nu det hela som grovt vapenbrott, som den 50-årige mannen är misstänkt för, samt mordförsök.

På torsdagskvällen rapporterar SVT Jönköping att ytterligare en person är misstänkt för grovt vapenbrott.

– Vi har hållit förhör under dagen och kvällen och även gjort den tekniska undersökningen i lägenheten. Vi har en hel del beslag som ska gås igenom nu, säger polisens presstalesperson Monica Bergström, till Jnytt.

JnyttTV. Se vår livesändning från Råslätt.

Texten uppdateras.