Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittbacken missar resten av säsongen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras mittback Anton Liljenbäck har skadat främre korsbandet i högra knät och missar resten av säsongen, det står klart efter en magnetröntgen på tisdagen.

Jönköpings Posten var först att rapportera att den skada Anton Liljenbäck ådrog sig i matchen mot Degerfors kommer kräva operation. Det beskedet ska mittbacken ha fått under tisdagen.

Jönköpings Södras lagläkare Lars-Göran Hassel säger till Jnytt att Liljenbäcks högra knä har magnetröntgats under tisdagsförmiddagen.

- Det är väl det sämsta som kan hända. Det är en korsbandsskada. Han kände själv att något hände, men försökte spela vidare. På kvällen svullnade det upp ordentligt och igår misstänkte jag att det var främre korsbandet och det blev bekräftat idag, säger Lars-Göran Hassel.

- Han är informerad och det innebär att säsongen är över för honom. Nu påbörjar vi rehabiliteringen och siktar in oss på operation när svullnaden har gått ner, fortsätter Hassel.

Någon exakt tid för hur länge mittbacken kommer vara ur spel är för tidigt att säga, men Hassel menar att det brukar röra sig mellan 8-12 månader.

- Man får räkna med att det tar tid, men det beror lite på läkningen.

J-Södras ytterback Tom Siwe missade matchen mot Degerfors på grund av en fotledsskada. Lars-Göran Hassel säger till Jnytt att han inte bedömer den skadan som allvarlig och att han inte ser något hinder för att Siwe ska kunna spela kommande match mot IFK Värnamo.