Annons

Annons

Annons

På Stan

Modejätte med 120 anställda i konkurs – Jönköpingsbutikens framtid är hotad

Kompott Mode AB, med varumärket Rabalder, ansöker om konkurs.
Kedjan har 32 butiker runt om i landet, varav en i Jönköping.

Klädbutiken Rabalder på Smedjegatan i Jönköping hotas av nedläggning när modebolaget Kompott Mode AB ansöker om konkurs.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Alingsåsbaserade modebolaget Kompott Mode, som driver butiker för Rabalder, försattes den 26 augusti i konkurs vid Alingsås tingsrätt.

Modebolaget har sålt dam– och flickkläder i 30 år och har 32 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder.

Bolaget har i dag 120 anställda.

En av butikerna finns på Smedjegatan i Jönköping, med två anställda. Vi har varit i kontakt med butiken, men de har inte velat lämna någon kommentar.

Annons

Annons

Rabalder har de senaste åren haft en omsättning på mellan 70 och 80 miljoner kronor och var tidigare lönsamt. Nu uppgår skulderna till cirka 14 miljoner kronor.

Enligt konkursförvaltaren Christian Andersch, som Ehandel.se varit i kontakt med, handlar skulderna främst om skatteinbetalningar till staten och löner.

– Det här är i grunden ett stabilt bolag men sedan coronapandemin kom har köpmönstret förändrats. Det har varit en smärre katastrof för många som säljer kläder och det här företaget är inte undantaget. Nu har man fått konstatera att det inte går att driva verksamheten i det här bolaget längre, säger han till Ehandel.

Konkursförvaltaren uppger också att det just nu pågår diskussioner med tidigare ägaren om att ta över delar av verksamheten.

– Det arbetas intensivt med att få på plats ett avtal som gör att verksamheten kan drivas vidare, kommenterar Kompott Modes vd Jan Bergerud via e-post.

Arbetet med detta avtal kommer att klaras av under den här veckan, meddelar Jan Bergerud och tillägger att alla butiker och webbshoppen  har öppet som vanligt.”

FOTNOT: Tidningen söker Christian Andersch för en kommentar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan