Assyriska IK klev in i mötet mot topplaget Utsiktens BK med fem raka matcher utan seger. Precis efter halvtidsvilan kom det – målet som hade kunnat knäcka vilket lag som helst med den formkurvan.

– Första halvleken är ganska jämn. Sen i början av andra så gör Utsikten 0-1 efter 30 sekunder, pang säger det så sitter bollen. Det var en kalldusch, en start som hade kunnat knäcka vilket lag som helst, säger tränare Andreas Tegström.

När ledningsmålet kom såg det ut som att hemmalaget var på väg mot sin fjärde raka förlust. Men Assyriska skulle repa mod. Midhad Jukovic hittade rätt på ett inlägg och med halvtimmen kvar att spela avslutade Zackarias Faour en snabb kontring. Vändningen var ett faktum – en ledning man höll matchen ut.

– Det var så skönt när domaren blåste, det här var en riktigt bra prestation och segern var välbehövlig. Jag kände direkt att vi fick mycket energi att ta med från segern, vi var det bättre laget och skapade mycket chanser. Idag fick vi även utdelning, säger Andreas Tegström efter 2-1-vinsten.

Vad betyder en sån här seger, med tanke på baklängesmålet ni fick?

– Otroligt mycket. Det här var en riktig moralhöjare, vi vet om att vi har den här styrkan i laget. Jag tycker att vi har fått alldeles för lite poäng med oss, så det var jätteskönt att kunna vända på ett underläge.

– Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst, men serien är så jämn så man måste vara hundraprocentig i sina prestationer. Det här var resultatet av en laginsats.

Viktiga poäng

Vinsten innebar ytterligare tre poäng i jakten på nytt kontrakt för Assyriska. I skrivande stund har lagt ett försprång på sex poäng ner till Kristianstad, med en match mer spelad.

– Vi fokuserar inte på tabellen utan vi vill bli bättre som lag. Gör vi bra prestationer så kommer resultaten att komma. Vi kollar hela tiden på nästa match och hur vi kan göra den bättre, säger Assyriska-tränaren.