Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordutredning drar ut på tiden

GÄVLE Utredningen om mordet på Brynäs i slutet av mars drar ut på tiden. I går omhäktades den man som är misstänkt för mordet.
- Vi jobbar för fullt med det här fallet, säger åklagare Christer Sammens.

Åtalet ska vara väckt inom 14 dagar. Den 27-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet, men nekar till all inblandning.

Åklagare Christer Sammens vill inte kommentera bevisläget, utan hänvisar till att utredningen är sekretessbelagd.
- Jag vill inte gå in på detaljer, men vi har en del att gå på, säger han.
Polisen ska ha säkrat vissa spår utanför lägenheten då kvinnan hittades död. Det finns också uppgifter om att den misstänkte mannens kläder var blodiga när han greps.
Dessa uppgifter vill inte Sammens bekräfta. Han säger dock att åtalsförlängningen var väntad och att arbetet med att binda mannen till brottet löper på.
- Det är flera bitar som ska pusslas ihop. Om inte utredningen är klar begär jag 14 dagar till, säger han.

Det var natten mellan den 26 och 27 mars som den 24-åriga kvinnan hittades död i en lägenhet på Varvsgatan i Brynäs. Lägenheten var eldhärjad och kroppen svårt bränd.
Kvinnans pojkvän hade försökt ta sig in i lägenheten, men hindrades av den 27-årige mannen. Pojkvännen ska vid det tillfället ha sett kvinnan vid liv. Han larmade då polisen och väntade i porten. När polisen kom till platsen var den 27-årige mannen på väg därifrån. Inne i den eldhärjade lägenheten hittades den döda kvinnan. 27-åringen greps en kort stund efter upptäckten.
Han är sedan tidigare känd av polisen och är bland annat dömd för narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.