Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mullsjö har fått upp ångan

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

För den intresserade har det inte gått att undgå Mullsjö trevande säsongsinledning, men det kan vända snabbt. Två matcher och 24 mål senare ser det helt plötsligt ljusare ut i MAIS-lägret.

Efter en knackig inledning på SSL har Mullsjö AIS fått upp ångan, rejält. Tidigare i veckan besegrades Kalmarsund med 13-2 hemma i Nyhemshallen. När Höllvikens IBF gästade Mullsjö under lördagseftermiddagen blev det en ny storseger.

MAIS firade 30 år. 30 kronor i inträde lockade 974 åskådare till hallen, och publiken fick se sitt lag rivstarta. Inom loppet av fem minuter hade hemmalaget gått ifrån till en 3–0-ledning, och det bara fortsatte. När Rikard Eriksson gjorde 7-2 i mitten av den andra perioden var det säkert många som trodde att tillställningen var avgjord, men Höllviken skulle hitta en väg tillbaka in i matchen.

7-2 blev till 7-6 i inledningen av den tredje, men närmare än så kom inte gästerna. För det här var Mullsjös match. Under de avslutande tio minuterna gjorde hemmalaget ett ryck genom två snabba mål av Daniel Persson och Joel Dagman, efter det kunde Jan Zaugg göra sitt fjärde mål för kvällen innan Pelle Tarenius fastställde slutresultatet till 11-6 med två kassar.

Två raka storsegrar. Bra för självförtroendet, bra för tabellpositionen. Efter nio spelade omgångar står Mullsjö nu på elva poäng, vilket räcker till en niondeplats i tabellen. Helt plötsligt ser det ljust ut i MAIS-lägret, igen.