Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både Mullsjö och JIK väljer piratligan

Mullsjö har anmält sig till att spela i den nystartade Premier Floorball League. Det rapporterade Jnytt under fredagen. Då hade inte seriekonkurrenten Jönköpings IK bestämt sig för om de också skulle ta klivet över till den nya piratligan.

Nu är det dock klart. JIK har också bestämt sig för att spela med herrarna och damerna i den nya ligan som ser allt starkare ut.

I ett pressmeddelande som skickats till JP.se säger ordföranden Dan Nordlöf:

- Styrelsen i JIK är nu mer övertygade om att en egen liga, i rådande situation, ger oss och vår elitverksamhet bättre förutsättningar för den utveckling som ”världens bästa liga” ropat efter i så många år. Nu kan vi verka i medvind och det känns redan så stimulerande.

Under fredagen var det sista dagen för att anmäla sig till den nya piratligan. Enligt Tidningarnas Telegrambyrå, TT, hade då tio herrlag och åtta damlag anmält sig till PFL

Antalet har växt ytterligare och nu har tolv herrlag och elva damlag valt att gå över.

Förlängd betänketid

Några klubbar har fått utökad betänketid eftersom de ännu inte gett något besked eller har valt att säga nej. Där finns Endre, IKSU och Mora på damsidan samt Växjö och Helsingborg på herrsidan. Svenska Innebandyförbundet har dessutom förlängt sin anmälningstid till SSL. Nu är det den 15 februari som gäller för sista anmälningsdag.

En träff mellan förbundet och SSL-klubbarna är också inplanerad på Arlanda den 13 februari.

Just nu har alltså 23 av 28 elitlag valt att lämna SSL

- Vi är tillräckligt många för att starta igång, vi har nått vårt mål, säger t.ex Storvretas försäljnings- och marknadschef Hannes Öhman som varit en av de drivande i utbrytningen från förbundet, och skapandet av en fristående liga.