På torsdagskvällen spelades den sjunde och avgörande kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö i ett kokande Nyhemshallen där stämningen var på topp – och hemmaspelarna såg till att publiken inte skulle bli besviken.

Ett aggressivt spelande Mullsjö var det bättre laget i första perioden, hade två ramträffar tidigt i matchen – och till slut kom ett ledningsmål när Pelle Tarenius skickade bollen i mål.

Mullsjö drygade ut ledningen när Anton Vestlund hittade rätt från nära håll vid målvaktens högra stolpe. Trots att hemmalaget var det bättre laget även i andra perioden fick Växjö till en reducering på en kontring sedan Mullsjö tappat boll.

Sent i perioden gick Mullsjö upp i en ny tvåmålsledning när Kim Ganevik rakade bollen i mål vid stolpen.

Växjö fick nytt hopp när bollen studsade i mål via Tim Braillard i upptakten av tredje perioden.

Mål efter solonummer

Mullsjö lät sig inte nedslås av detta självmål utan gick snabbt upp i en 4-1-ledning. Först gjorde Pelle Tarenius sitt andra mål och kort därefter utökade Oskar Malmgren ledningen med ett skott utifrån.

Växjö reducerade och lyfte upp spelet. Men när matchuret stod på 16.35 gjorde Kim Ganevik 6-3 efter ett solonummer när han tog sig förbi sin motspelare innan han lyfte upp bollen i nättaket.

Gästerna tog ut målvakten i slutminuterna och satte allt på ett kort. Men det slutade med att Kim Ganevik satte både 7-3 och 8-3 i tom kasse. Därmed blev den hårt jobbande forwarden fyramålsskytt när det behövdes som mest.

– Jag känner allt. Det är lite lättnad men mest bara så sjukt mycket kärlek till alla som var här i kväll och bar oss framåt. Det är nästan så att man blir mer sugen på att stå i klacken en sådan här dag. Deras stöd betyder allt för oss. Vad fan hade innebandyn varit utan dem? Helt ärligt. Det är så vackert, säger matchvinnaren.

”Kan slå alla lag”

Det råder inga som helst tvivel om vad den här segern betyder för Ganevik personligen och för Mullsjö i stort. Kort efter matchens slut var han närmast lyrisk.

– Jag är ganska känslomässig av mig och har fått ta emot en del av Växjöpubliken. Jag var sjukt sugen på att tysta alla Växjö-supportrar och det är ganska tyst där nu, säger han och tittar mot läktaren som precis tömts på publik.

– Det har varit lite upp och ner för egen del. Jag har inte gjort mål på några matcher, men jag jobbar hårt och gör mer än bara poäng.

Västgötarna var det bättre laget i stora delar av matchen, kändes som det hetare laget, vann många dueller och segern var helt rättvis. Inte minst det uppoffrande spelet i boxplay imponerade.

– Vi justerade för att få in energi och det gjorde att vi fick tryck på dem, säger Ganevik.

Mullsjö är klart för semifinal för fjärde gången på de fem senaste säsongerna. Där står tabelltvåan Falun för motståndet i bäst av sju matcher.

– Vi ska kriga allt vi kan. Vi har nosat på en finalplats i många år. Nu handlar det bara om att vara professionell, spendera många timmar i teorirummet och sedan komma ut till semifinalen med en jäkla kraft. Vi kan slå alla lag när vi spelar vår bästa innebandy. Slutspel handlar om känslor, säger Kim Ganevik.

Det visade han när han sköt Mullsjö till semifinal.

JnyttTV: Hör vad en känslosam Andreas Elf säger om semifinalavancemanget.