Mullsjö gjorde matchens första mål när bara 26 sekunder hade spelats och var i ledning med 3-1 efter första perioden.

– Vi fick en ganska bra start på matchen och fick in ett par bollar. Men vi var ändå inte jättenöjda med den perioden. Utdelningen var bra men vi hade mer i oss och kände att vi var tvungna att höja oss, säger Kim Ganevik.

I andra perioden blev Mullsjös målmässiga dominans ännu tydligare. Gästerna gjorde fyra raka mål och var i ledning med 7-1 innan Pixbo reducerade. Mullsjö svarade med att göra två nya mål och ledde med hela 9-2 efter två spelade perioder.

”Var ganska kontrollerat”

– Vi var väldigt effektiva, men spelmässigt var känslan att vi inte kom upp i den nivå vi ville. Det var effektiviteten som gjorde att vi ledde så stort, säger Ganevik.

Pixbo fick en bra start på tredje perioden och gjorde tre raka mål, vilket betydde att ställningen var 5-9 när halva perioden var spelad. Hemmalaget kom dock inte närmare än så. Mullsjö gjorde ett nytt ryck och vann till slut med 13-6.

– Det blev som det blev i tredje, det rann iväg lite när de plockade målvakten. Det var en konstig match, vi spelade inte så bra men det var en dag då bollarna trillade in, säger Ganevik.

– Stundtals spelade vi bra med boll, flyttade den och lät dem jobba. Sedan var vi väldigt skarpa i kontringarna. Det var fullt godkänt ändå, det var ganska kontrollerat från vår sida.

VM-läger väntar

Ganevik själv bidrog med två mål, både 7-1-målet och matchens sista fullträff kom från den hårt arbetande 25-åringens klubba.

– Det var helt okej, det var skönt att pilla in ett par bollar, säger han.

Mullsjö parkerar på fjärde plats i tabellen, bara två poäng bakom serieledande Dalen. På lördag väntar en ny bortamatch, och ett nytt toppmöte, med tvåan Falun. Därefter tar SSL-innebandyn VM-uppehåll i en månad.

– Vi har kommit tillbaka till grunderna och höjt vår lägstanivå. Vi är ett lag som jobbar väldigt hårt, vi jobbar och krigar först och lirar sedan. När vi har radat upp poäng har arbetsinsatsen varit bra, och det räcker väldigt långt, säger Kim Ganevik, som nästa vecka kommer att vara med på landslagets VM-förberedande läger på kanarieön Fuerteventura.

– Det ska bli kul att få vara med i uppladdningen, det blir något nytt för mig.

Ladda ner Jnytts app du också