I väntan på ett besked om det blir något SM-slutspel i innebandy presenterar Mullsjö AIS sina två första värvningar inför kommande säsong. Det handlar om backen Anton Hedin och forwarden Simon Karlsson.

Simon Karlsson är född 1999 och började faktiskt sin innebandykarriär i Mullsjö som tioåring innan han flyttade till Hovslätt ett par år senare. Där huserade han fram till han tog steget till JIK som han varit trogen sedan 2015. Det senaste året noterades han för 28 poäng, vilket gav en tredje plats i den interna poängligan.

– I Simon får vi en poängstark och hårt jobbande ung talang som har framtiden för sig, vi tror mycket på honom i framtiden men också att han kan bidra redan från start, säger Jesper Axell i ett pressmeddelande från SSL-klubben.

Gör bytet för andra gången

Karlsson, som har skrivit på för tre säsonger, menar att han kände att han behövde något nytt och att Mullsjö då var ett bra alternativ.

– Jag tror jag kan fortsätta utvecklas i Mullsjö och jag hoppas jag kan bidra med energi och hårt jobb. Sen är det klart jag vill spela slutspel och det tror jag att kommer få göra i Mullsjö, säger han i pressmeddelandet, och är samtidigt tydlig med sitt mål med innebandyn:

– Jag vill självklart vinna SM-guld någon gång.

Den andra värvningen, Anton Hedin, bidrog från sin backplats med tio poäng under grundserien den senaste säsongen. Han är dock mest känd för sin bolltrygghet och lugn. Det vet flera sedan den senaste sejouren i Mullsjö som var säsongen 2015/16.

– Då var Anton dock fortfarande relativt ung och när han nu kommer tillbaka efter några år i JIK så får vi en mer mogen och färdig back. Han har många kvalitéer i sitt spel som vi hoppas han ska förstärka vår backuppsättning med, säger Jesper Axell.

Bytet mellan JIK och Mullsjö är inte helt okontroversiellt, men eftersom Hedin kom från JIK till Mullsjö även förra gången gör han alltså nu bytet för andra gången.

– Ja, det stämmer ju. Jag tycker dock det var värre förr. Man får ta att man blir lite mindre omtyckt av vissa. Anledningen till bytet är väl att jag känner att jag vill göra något annat. Jag är sugen på att ge det chansen med Mullsjö, berättar han.

"Ytterligare roliga nyheter"

Även Hedin, vars kontrakt löper över två år, är inne på att han kommer tillbaka delvis som en ny spelare och person än när han var i klubben senast.

– Jag tycker jag har utvecklat en helt annan stabilitet i mitt spel och jag har en högre lägstanivå än när jag var i klubben sist. Sen har jag även blivit äldre och mognare sen sist och utvecklat mer ledaregenskaper, menar han.

Jesper Axell är nöjd med de båda värvningarna men lovar mer:

– Det känns som vi har en bra grund att stå på, och i och med att Anton och Simon är klara känns det också mycket spännande redan nu inför nästa säsong. Snart kommer dessutom ytterligare roliga nyheter för alla Mullsjöbor, säger sportchefen avslutningsvis.