Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mullsjöbon berättar om morden

Artikel 13 av 16
Dubbelmordet i Mantorp
Visa alla artiklar

Den 25-årige Mullsjöbon har i både tingsrätten och hovrätten nekat till dubbelmordet i Mantorp, men dömdes ändå mot sitt nekande. Han erkände dubbelmordet i ett brev till Expressen och nu har han också erkänt mordet för polisen.

Mullsjöbon, som dömdes för det brutala mordet på ett äldre par i Mantorp som begick 11 juni 2017, har tidigare påstått att två kriminella män begick morden. Morden har beskrivits som mycket brutala, då paret bland annat fick ansiktena tejpade och halsarna avskurna.

I rätten framgick det att Mullsjöbon fantiserat om att döda någon, men det har aldrig gått att fastställa varför just det äldre paret i Mantorp mördades. Det har inta framkommit att Mullsjöbon ska ha haft någon koppling till paret. Mannen ska inte heller vara dömd för något liknande brott tidigare.

Polisen lyckades koppla Mullsjöbon till mordet då hans DNA hittades på en ovanlig tejp på brottsplatsen och polisen lyckades spåra köpet av tejpen till Mullsjöbon. Mannen greps sedan av polisen i bostaden i Mullsjö där han bodde med familjen.

Ska reda ut allt

I ett brev till Expressen skriver han att han är medveten om att han beskrivits som en ”bestialisk psykopat” i media. Han skriver i brevet att han brottats mycket med att förstå "varför han gjorde som han gjorde". Han skriver att han ”begick brott”, men att han inte vet varför.

”Inte ens jag vet det. Vad driver någon till att mörda två människor? Sen hovrätten har jag mer eller mindre erkänt mig skyldig. Så jag har insett vidden av mitt brott, men jag håller fortfarande på och mentalt reder ut vad som hände i Mantorp”, skriver han till Expressen och förklarar att han behöver tid att reda ut allt och att han nu har all tid i världen och att han också sagt detta till exet två veckor efter domen i hovrätten.

Erkänt för polisen

I ett pressmeddelande framgår det nu att Mullsjöbon har erkänt mordet även för polisen. Polisen ska ha mött Mullsjöbon i fängelset under måndagen.

– Domen är redan avkunnad av Göta Hovrätt men vi valde att träffa honom för att höra vad han hade att berätta. Ur ett brottsofferperspektiv kan det vara viktigt för anhöriga att om möjligt få mer information, säger Gunilla Broman, spaningsledare för utredningen, i ett pressmeddelande.

Mullsjöbon har sagt till polisen att han saknar koppling till brottsplatsen och offren och att det var en slump som gjorde att mordet skedde just där. Huset låg skyddat och på en geografiskt bra plats för att skyndsamt kunna ta sig därifrån. Den aktuella dagen hade han för avsikt att begå brott men det var oklart vilken typ av brott.

Impulsive handling

När det kommer till det dödliga våldet så har 24-åringen medgett att han var medveten om att tejpningen och det skärande våldet vid brottstillfället skulle döda paret. Han beskriver det dödliga våldet som en impulsiv handling som uppstod vid brottstillfället.

– Det här är en berättelse som stämmer till stora delar med vad som framkom under förundersökningen, säger Gunilla Broman.

Anhöriga ska vara underrättade.

Läs även: