Det var i juni förra året som ett äldre par hittades mördade på sin gård utanför Mantorp i Östergötland. Tre månader senare greps Mullsjöbon i sin bostad.

Han dömdes den 9 maj till livstids fängelse för dubbelmordet.

Enligt Linköpings tingsrätt kan mordet likställas vid en ren avrättning. Tingsrätten ansåg att mannen visat "särskild hänsynslöshet och råhet".

Mannen har hela tiden nekat till inblandning i morden men medgett att han befann sig på brottsplatsen samma dag som paret mördades och att han tagit ut pengar från deras bankkort.

Redan när domen kom så sa mannens försvarsadvokat Henrik Lindblom att de skulle överklaga den.

– Domen var väntad. Mycket pekade på ett livstidsstraff även om vi ville ha ett tidsbestämt straff. Därför kommer vi att överklaga domen till hovrätten, sa Henrik Lindblom till Jnytt i samband med att domen föll.

Nu överklagar Mullsjöbon domen till hovrätten, uppger TT i dag. I överklagan står att det finns tvivel om mannens skuld. Detta eftersom det finns spår på platsen som inte har kunnat knytas till en viss person. Man menar också att det finns frågetecken kring dödstidpunkterna och att tillvägagångssättet även kan tala för att det var mer än en gärningsman.