Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nådde slutspel under debutsäsongen

Wetterbygden Stars har nått SM-slutspel under sin debutsäsong i Svenska Basketligan. Slutspelsplatsen säkrades på lördagen, trots att det blev förlust med 65-80 mot Södertälje.

Nykomlingen Wetterbygden Stars har många gånger under säsongen spelat jämnt med topplagen, och så var fallet även mot serieledande Södertälje. Men bara under halva matchen.

När första halvlek var färdigspelad var det oavgjort, 44-44, sedan lagen vunnit varsin period med fyra poäng. Men i andra halvlek gjorde Södertälje det matchavgörande rycket. Hemmalaget tog hem tredje perioden med 22-12 och fjärde med 14-9. Det betydde seger med 80-65.

Trots det fick Stars jubla. Anledningen är att Köping förlorade i sin match mot Umeå, och därmed kan nykomlingskollegan inte längre komma ikapp.

Stars är sjua i tabellen när tre omgångar återstår att spela. Laget har möjlighet passera Nässjö och lägga beslag på sjätteplatsen. Stars har kvar att möta Uppsala, Norrköping och Umeå.

Mot Södertälje var Waly Niang poängbäst med 16 poäng.