Annons

Annons

Annons

Vindkraftverk i Mullsjö kommun

Näringsidkare vädjar inför stora beslutet: Bygg inte vindkraftverken • ”Jag har byggt upp hela min verksamhet på friluftsturism”

Det är bara några dagar kvar innan politikerna i Mullsjö säger sitt i frågan om huruvida ett företag ska få bygga vindkraftverk i Svarteskogen vid Margreteholm. En grupp privatpersoner och näringsidkare i Mullsjö har sin åsikt klar: Ingen vindkraft i vår känsliga miljö.
– Jag har byggt upp hela min verksamhet på friluftsturism, säger Henrik Enesköld som driver familjeföretaget Kyrkekvarn utanför Sandhem.

Henrik Enesköld och Beata Thafvelin.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons


I riktning bakom huvudbyggnaden på Beata Thafvelins Tunarp skall det stora vindkraftverket uppföras om förslaget klubbas igenom. Obs! bilden är ett montage.

Bild: Pär Grännö

Orden ”friluftsriket” och ”orörd natur” löper som två röda trådar när de som är motståndare till ett eventuellt vindkraftsbygge motiverar sina nej. De nämns av såväl representanten för Västergötlands ornitologiska förening Gunnar Hurtig, Kyrkekvarns delägare Henrik Enesköld, förra ägaren av Tunarps säteri Beata Thafvelin samt talespersoner för närboende på östra sidan av Stråken, Hans Wangström och Krister Svensson.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan