Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattsvart slut för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra IF hade en boll i ribban i första halvlek och gick mot en stark bortapoäng mot AFC Eskilstuna. Men i matchens sista sekund nickade Samuel Nnamana in matchens enda mål och J-Södra förlorade för fjärde matchen i rad. - Jag lider med spelarna, säger manager Christer Persson.

Den första halvleken spelades i ett lågt tempo och var i långa stunder händelsefattig.

Hemmalaget höll i bollen, men gästande J-Södra stängde till och lät AFC rulla boll i backlinjen och ut mot kanterna snarare än i mer farliga ytor.

Halvlekens klart bästa målchans var det istället J-Södra som vaskade fram. En kantfrispark av Amir Al-Ammari touchades i ribban av Erik Moberg.

- Vi är kompakta och ligger nära varandra i de farliga ytorna. Vi har en del farliga lägen när vi vinner bollen och det kändes som att det såg ut som vi hade tänkt oss. Spelarna följer matchplanen, de är ett skickligt lag när de har ytor att spela på, säger Christer Persson till Jnytt efter matchen.

Jallow med bra chanser

Den andra halvleken inleddes med ett par bra målchanser åt båda håll. Alexander Jallow bröt in från kanten och sköt över. Bajram Ajeti hotade Frank Pettersson i ett fritt läge, men målvakten räddade.

Matchen var jämn rakt igenom och båda lagen hade hyggliga lägen. För J-Södras del hade Jallow ytterligare en bra chans, men hans skott från mitten av straffområdet blockerades.

- Chansmässigt tror jag vi har fler klara chanser, sen vet jag inte om det stämmer så här kort efter. Men jag tänker främst på Mobergs nick i ribban och läget vi har centralt i straffområdet, säger Persson och fortsätter:

- Utöver det har vi några halvchanser och det känns ganska kontrollerat.

"Kan inte kräva mer av spelarna"

När klockan stod på 92:55 slog AFC in en boll i straffområdet. Högst hoppade en fristående Samuel Nnamani och nickade bollen i mål via Frank Pettersson. Direkt efter avspark blåste domaren av matchen och J-Södra åkte på en svidande förlust och har nu fyra raka matcher utan poäng.

- Det går inte att kräva mer av spelarna idag och det är de jag lider med nu. Det jobbet de lägger ner, vi får inte mycket med oss just nu. Det är fakta och det är nära att vi kan bryta sviten och få med oss poäng idag. Men det går emot oss, säger Persson, vars lag på det stora hela gör en fullt godkänd match mot ett hemmastarkt AFC Eskilstuna.

- Det är klart att det finns detaljer man alltid kan göra bättre både offensivt och defensivt. Så här direkt efter matchen tycker jag att vi är gedigna fram till att vi släpper in målet. Men just nu har jag inte mycket mer i analysförmåga att ge. Vi kan nog göra det bättre i vissa delar, men på det stora hela gör vi det bra.